سوالات درس اول مطالعات اجتماعی ( دوستی )
1 . چرا انسان نمی¬تواند تنها زندگی کند ؟ ج : زیرا انسان موجودی اجتماعی است و تنهایی برایش احساس ناخوشایندی است .
2 . چرا تنهایی برای انسان احساس ناخوشایندی است ؟ ج : زیرا دوستی یکی از مهم¬ترین نیازهای انسان است .
3 . چرا ما انسان¬ها به دوست نیازمندیم ؟ ج : برای این که هم به دوستانمان محبت کنیم و هم این که مورد محبت دیگران قرار بگیریم .
4 . چرا انسان به دوستی و برقراری ارتباط و محبت نیازمند است ؟ ج : زیرا خداوند در سرشت و فطرت ما انسان¬ها میل به محبت کردن و محبت دیدن و نیاز به برقراری ارتباط را قرار داده است .
5 . چهار مورد از فایده¬های دوست خوب را بنویسید . ج : 1ـ لذت بردن از هم-نشینی و هم¬فکری با او 2ـ صحبت کردن با دوست عاقل و صبور و درمیان گذاشتن شادی¬ها و ناراحتی¬ها 3ـ یاری رساندن به ما در هنگام مشکلات 4ـ افزایش آگاهی¬ها و یادگیری چیزهای جدید
6 . چرا انتخاب دوست یک موضوع مهم است ؟ ج : زیرا رفتار و اخلاق دوستان در ما تأثیر می¬گذارد و ما نیز تأثیراتی بر روی دوستان خود داریم .
7 . فایده¬ی صحبت کردن با دوست در هنگام شادی و ناراحتی چیست ؟ ج : باعث می¬شود احساس سبکی و آرامش کنیم .
8 . آیا هر فردی را می¬توان برای دوستی و رفاقت انتخاب کرد ؟ ج : خیر ، گاه ممکن است یک دوست مسیر آینده و زندگی دوستش را به سوی سعادت تغییر دهد و گاه ممکن است در شرایطی یک دوست موجب ناراحتی و سرشکستگی دوست خود شود .
9 . حضرت علی (ع) در نامه¬ی خود به فرزندشان امام حسن (ع) در رابطه با ملاک¬های دوستی چه فرموده¬اند ؟ ج : فرمودند : « با نیکان همدلی و رفاقت کن تا از آنان باشی و از بدان جدا شو تا از آنان نباشی .
10 . امیر مؤمنان حضرت علی (ع) چه ملاک¬ها و معیارهایی را برای انتخاب دوست مهم دانسته¬اند ؟ ج : 1ـ خیرخواه باشد و ما را از کارهای ناپسند باز دارد 2ـ صادق و یک¬رنگ باشد 3ـ خوش¬اخلاق و با ادب باشد .
11 . جمله¬ی « هر کس ادب ندارد ، عقل هم ندارد » از کیست ؟ و به چه چیزی اشاره دارد ؟ ج : از حضرت علی (ع) است و به این موضوع اشاره دارد که دوست خوب ، خوش¬اخلاق و با ادب است .
12 . بنا به گفته¬ی حضرت علی (ع) چرا باید کسی را برای دوستی انتخاب کنیم که ما را از بدی¬ها و کارهای نامناسب باز دارد ؟ ج : زیرا چنین دوستانی به ما یاری می¬رسانند و سبب پیشرفت ما می¬شوند .
13 . معنی این ابیات را بنویسید .
1ـ تو اول بگو با کیان زیستی من آن گه بگویم که تو کیستی
تو در ابتدا بگو با چه کسانی زندگی و دوستی کردی تا پس از آن من بگویم که تو چگونه انسانی هستی
2ـ همنشین تو از تو به باید تا تو را عقل و دین بیفزاید
دوست و همنشین تو باید از خود تو بهتر باشد تا باعث افزایش عقل و دانایی و دین و ایمان تو شود .
سوالات درس دوم مطالعات اجتماعی ( آداب دوستی )
1 . منظور از ضرب¬ المثل « پیداکردن دوست آسان است اما نگهداری آن مشکل » چیست ؟ ج : منظور حفظ کردن دوستی است . یعنی سعی کنیم تا دوستی¬ ها ادامه پیدا کند و رابطه¬ ی دوستی محکم ¬تر شود
2 . مهم¬ ترین موضوع بعد از انتخاب دوست چیست ؟ ج : حفظ دوستی
3 . حفظ کردن دوستی به چه معناست ؟ ج : یعنی ما با دوستانمان رفتارهای مناسبی داشته باشیم تا دوستی¬ ها ادامه پیدا کند و این ارتباط به هم نخورد و محکم¬ تر شود .
4 . رعایت چه نکاتی به حفظ دوستی کمک می¬ کند ؟ ج : جواب بالای صفحه¬ ی 15 داخل کادر سبز
5 . چرا باید دوستی حد و مرز داشته باشد ؟ ج : چون اگر دوستی¬ ها از حدود خود بیش¬تر بروند مشکلاتی به وجود می¬ آورند .
6 . چرا باید از دوستی¬ های افراطی پرهیز کرد ؟ ج : زیرا وابستگی بیش از حد به دوست آرامش روحی افراد را بر هم می¬زند .
7 . گاهی موقعیت ¬هایی پیش می¬ آید که افراد از ما درخواست¬ های نابجایی دارند ، در این موارد چه باید بکنیم ؟ ج : در این مواقع قاطعانه و محترمانه « نه » بگوییم ـ از نه گفتن خجالت نکشیم ـ اگر لازم دانستیم دلیل نه گفتنمان را توضیح دهیم .
8 . چرا در روابط دوستانه گاهی نه گفتن سخت است ؟ ج : چون ممکن است احساس کنیم که با نه گفتن دوستانمان از ما ناراحت شوند ، یا اگر نظر واقعی خود را بگوییم خجالت می¬ کشیم و تصور می¬ کنیم ممکن است ما را مسخره کنند و فکر کنند ما بچه هستیم .
9 . اگر انسان بر خلاف عقیده¬ ی خویش همه¬ ی خواسته¬ های دیگران را قبول کند و دیگران را راضی نگه دارد ، چه اتفاقی پیش می¬ آید ؟ ج : ممکن است چنین فردی برای خود و حتی خانواده¬ اش دردسر درست کند .
10 . معنی این شعر چیست ؟ مربوط به کدام یک از توصیه¬ های حفظ دوستی است ؟
« دوست آن باشد که گیرد دست دوست در پریشان حالی و درماندگی»
دوست کسی است که در هنگام ناراحتی و گرفتاری دست دوست خود را بگیرد یعنی به او کمک رساند .
مربوط به این است که دوستان باید در مسائل و مشکلات با هم همدردی کنند و به هم کمک رسانند .
سوالات درس سوم مطالعات اجتماعی ( تصمیم گیری چیست؟ )
1 . تصمیم گیری یعنی چه ؟ ج : یعنی انتخاب
2 . وقتی ما تصمیم گیری می کنیم ، چه کاری انجام داده ایم ؟ ج : از بین دو یا چند چیز ، مواردی را انتخاب می کنیم و مواردی را کنار می گذاریم .
3 . آیا همه ی تصمیمات ساده هستند ؟ ج : خیر ، همه ی تصمیمات ساده نیستند ؛ گاهی موقعیت هایی پیش می آید که در آن راه های مختلف و متعددی وجود دارد و انتخاب یکی از آن ها مشکل است .
4 . به چند روش می توان تصمیم گیری کرد ؟ ج : بعضی تصمیم گیری ها فقط به نفع خودمان است و ممکن به ضرر دیگران باشد ، بعضی تصمیمات فقط به نفع دیگران است و ممکن است به ضرر ما باشد ، اما بعضی تصمیمات مناسب است یعنی باعث ضرر کسی نمی شود .
5 . چرا تصمیم گیری کار مهمی است ؟ ج : چون همه ی تصمیماتی که ما می گیریم ، نتایج و آثاری دارند . ممکن است این آثار خوب یا بد باشند و بعضی تصمیمات تأثیر زیادی روی زندگی ما دارند .
6 . تصمیمات مهم زندگی ما در چه چیزهایی اثر می گذارند ؟ ج : در اخلاق و رفتار ، سلامتی ، وضع تحصیل و آینده ی ما اثر می گذارند .
7 . آثار مثبت و منفی یعنی چه ؟ ج : آثار مثبت یعنی خوب و منفی یعنی بد
سوالات درس چهارم مطالعات اجتماعی ششم ( چگونه تصمیم بگیریم ؟ )
1 . برای تصمیم گیری خوب چه باید کرد ؟ ج : باید خوب فکر کنیم و نتایج هر انتخاب را پیش بینی کنیم و بهترین گزینه را انتخاب کنیم .
2 . چگونه می فهمیم که تصمیم ، تصمیم خوبی بوده یا نه ؟ ج : از روی نتایج آن
3 . تصمیم گیری چه مراحلی دارد ؟ ج : 1 ـ خوب فکر کنیم 2 ـ نتیجه ی هر انتخاب را پیش بینی کنیم 3 ـ بهترین راه را انتخاب کنیم .
4 . اولین کاری که در هنگام تصمیم گیری باید انجام دهیم چیست ؟ ج : درباره ی موضوع خوب فکر کنیم و اطلاعاتی درباره ی آن جمع آوری کنیم .
5 . چرا گاهی اوقات نتایج تصمیمات ناگهانی زیان بار است ؟ ج : زیرا درباره ی آن تصمیم خوب فکر نشده است .
6 . پیش بینی نتیجه چه زمانی صورت می گیرد ؟ ج : بعد از آن که فهمیدیم راه های متفاوتی وجود دارد ، باید نتیجه ی انتخاب هر کدام را پیش بینی کنیم .
7 . با وجود راه حل های متفاوت در تصمیم گیری چگونه می توانیم بهترین راه را انتخاب کنیم ؟ ج : آن انتخاب هایی را که نتایج بدی دارند کنار می گذاریم و آن راه حلی که نتیجه ی مثبتی دارد را انتخاب می کنیم .
8 . در هنگام انتخاب بهترین راه به چه مواردی باید دقت کنیم ؟ ج : 1 ـ بر خلاف دستورات دین نباشد 2 ـ بر خلاف قوانین و مقررات خانه ، مدرسه و جامعه نباشد 3 ـ باعث نگرانی و نارضایتی خانواده نباشد 4 ـ به سلامتی فرد و دیگران لطمه نزند 5 ـ برای خود فرد و دیگران مشکل و دردسر ایجاد نکند .
9 . در موقع تصمیم گیری باید به چه نکاتی توجه کنیم ؟ ج : 1 ـ با افراد با صلاحیت و با تجربه مشورت کنیم 2 ـ تحت تأثیر فشارهای روانی دوستانمان قرار نگیریم 3 ـ به موقع تصمیم بگیریم .
10 . در مورد مسائل زندگی و تصمیم گیری های مهم باید با چه کسانی مشورت کنیم ؟ ج : با افراد با تجربه مانند پدر ، مادر ، معلم و مشاور مدرسه
11 . آیا در هنگام تصمیم گیری باید تحت تأثیر دوستانمان قرار بگیریم ؟ ج : خیر ، باید تصمیمی را بگیریم که بر خلاف مقررات نباشد و باعث نگرانی خانواده ی ما نشود و به سلامتی ما و دیگران آسیب نزند .
12 . چرا باید به موقع تصمیم بگیریم ؟ ج : زیرا تصمیم نگرفتن یا تصمیم گیری را به آینده موکول کردن باعث از دست رفتن فرصت ها می شود .
سوالات درس پنجم مطالعات اجتماعی ( عوامل مؤثر در کشاورزی )
1 . انسان ها بخش عمده ی غذای خود را چگونه به دست می آورند ؟ ج : از راه کشاورزی
2 . مراحل عمده ی کشاورزی را نام ببرید . ج : کاشت ، داشت ، برداشت
3 . عوامل مؤثر در کشاورزی را نام ببرید . ج : 1 ـ عوامل طبیعی 2 ـ عوامل انسانی
4 . عوامل طبیعی مؤثر در کشاورزی را نام ببرید . ج : 1 ـ خاک 2 ـ آب و هوا 3 ـ آب
5 . چه زمین هایی برای کشاورزی مناسب نیستند ؟ ج : کوه های بلند و مرتفع ، زمین های پرشیب و سنگلاخ و زمین های آهکی و نمکی
6 . چه زمین هایی برای کشاورزی مناسب هستند ؟ ج : دشت های هموار و جلگه هایی که خاک های آبرفتی و حاصلخیز دارند .
7 . آب و هوا چه تأثیری در تولید محصولات کشاورزی دارد ؟ ج : هر محصول با یک نوع شرایط آب و هوایی سازگاری دارد .
8 . محصولات کشاورزی زیر برای رشد بهتر به چه آب و هوایی نیاز دارند ؟ خرما : آب و هوای گرم ـــ برنج : آب و هوای معتدل و مرطوب ـــ سیب زمینی : آب و هوای سرد
9 . آب مورد نیاز کشاورزی کشور چگونه تأمین می شود ؟ ج : از آب باران و رودها و در بعضی نواحی از آب های زیر زمینی از راه کندن چاه یا قنات به زمین های کشاورزی می رسد .
10 . بیش تر مساحت کشورمان چه آب و هوایی دارد ؟ ج : گرم و خشک
11 . کشور ما از نظر بارندگی چه جایگاهی در جهان دارد ؟ ج : از کشورهای کم باران است .
12 . عوامل انسانی مؤثر در کشاورزی را نام ببرید . ج : 1 ـ نیروی کار 2 ـ ابزار و وسایل 3 ـ سرمایه 4 ـ مواد یا نهاده ها
13 . نیروی کار چه تأثیری در کشاورزی دارد ؟ ج : در کشاورزی به افرادی نیاز داریم که مهارت دارند و می توانند کارهای مربوط به کشاورزی را انجام بدهند ؛ افرادی مانند : کشاورز ، آبیار ، مهندس کشاورزی و ...
14 . از ابزار کشاورزی در چه کارهایی استفاده می شود ؟ ج : برای شخم زدن ، آبیاری ، درو کردن ، کندن علف های هرز و غیره
15 . سرمایه چه تأثیری در کشاورزی دارد ؟ ج : باید پول داشته باشیم تا مواد و ابزار مورد نیازمان را بخریم ؛ اگر سرمایه ی ما کم باشد می توانیم با دیگران شریک شویم یا وام بگیریم .
16 . در کشاورزی مواد و نهاده ها چه هستند ؟ ج : بذر ، سم و کود
17 . چگونه می توان از کشاورزان ایرانی حمایت کرد ؟ ج : با خرید و مصرف محصولات کشاورزی ایرانی
18 . چرا محصولات ایرانی خوش عطر و خوشمزه است ؟ ج : چون کشور ایران کشوری آفتابی است .
نظرات شما عزیزان:
negar 
ساعت15:19---31 فروردين 1394
ممنون سوالات خوبی بود.gif)
برچسبها: